Is Ripple’s Buyback een teken van de XRP strijd?

Bedrijfscapitulatie: Is Ripple’s Buyback een teken van de XRP strijd?

XRP is nog steeds een van de meest teleurstellende en slapende altcoins in de cryptocurrency markt, drie jaar op rij. De recente Bitcoin-rally heeft ervoor gezorgd dat de altcoin op het XRPBTC-paar naar nieuwe dieptepunten is gedaald, wat volgens analisten ertoe kan leiden dat het leger van Bitcoin Pro supporters „zijn nederlaag toegeeft“.

In plaats daarvan heeft Ripple zelf besloten om XRP terug te kopen op een kritisch ondersteuningsniveau tegen Bitcoin. Is dit een teken dat het moederbedrijf zichzelf in wezen capituleert door kapitaal te injecteren, zodat de crypto-investeerders zelf uiteindelijk niet met de witte vlag zwaaien?
Ripple introduceert XRP terugkoopprogramma ter ondersteuning van „Gezonde markten“.

Alle in de hele berenmarkt, Ripple executives toegevoegd zout aan de wond van de gepijnigde XRP investeerders, door de verkoop van elke rally. Zelfs voormalige Ripple-managers hebben een aanzienlijke voorraad die ze regelmatig op kosten van de investeerder dumpen.

Het werd zo vaak, dat het begon te tikken van de gemeenschap en de leiding van het bedrijf moest het binnenhalen. Nu is de trend volledig omgedraaid, en Ripple koopt XRP terug, zelfs als ze al het leeuwendeel van het totale aanbod in handen hebben.

Ripple onthulde in een nieuw rapport dat het zo’n 46 miljoen dollar aan XRP-munten heeft gekocht in het derde kwartaal van 2020. Het bedrijf beweert dat het werd gedaan om „gezonde markten“ te ondersteunen en dat de terugkopen het nieuwe Line of Credit-initiatief van het merk konden blijven ondersteunen.

Maar toen de aankoop werd aangekondigd in correlatie met de XRPBTC-prijsgrafiek, kan dit niet zomaar toeval zijn.

Ripple begint verdacht genoeg XRP terug te kopen bij ondersteuning tegen Bitcoin | Source: XRPBTC op TradingView.com

Moedermaatschappij kiest Pivotaalmoment op XRPBTC-handelspaar voor onthulling

Zoals de bovenstaande grafiek laat zien, heeft Ripple’s terugkoop in Q3 misschien XRP iets verhoogd ten opzichte van Bitcoin. Toen het tij terugkeerde in het voordeel van Bitcoin, terwijl de cryptocurrency deze maand $16.000 kostte, stortte XRP alleen nog maar verder in tot nieuwe bear market lows.

Interessant is dat Ripple ervoor heeft gekozen om zijn terugkoopprogramma te onthullen op het moment dat de XRPBTC-prijsgrafiek een kritisch ondersteuningsniveau bereikt.

Dit gebied is toevallig een do or die-zone voor XRP tegen Bitcoin, en als het niet standhoudt, kan het een verdere daling ondergaan waar het „XRP-leger“ uiteindelijk „zijn nederlaag toegeeft“.

Ripple’s toegeven en het terugkopen van XRP-munten zou een laatste poging kunnen zijn om het gezicht van crypto-investeerders te redden voordat Bitcoin’s rally kannibaliseert wat er nog aan kapitaal over is.

Als het echter werkt, zou het de start kunnen zijn van een uitgebreide uptrend in XRP, en het negatieve sentiment dat geassocieerd wordt met Ripple tijdens de berenmarkt kunnen omkeren.

Dieser Eintrag wurde in Crypto veröffentlicht.